Tweede 11 Dorpentocht 30 mei 2015

Na een succesvolle eerste editie organiseert Stichting Wielerronde Rhenoy ook dit jaar een recreatieve fietstocht door de elf dorpen van gemeente Geldermalsen. ,,De eerste ‘Betuwse 11 Dorpentocht’ trok 250 deelnemers en dit jaar verwachten wij er nog meer. Men was enorm enthousiast na de tocht, voor ons aanleiding genoeg om hier een nieuwe traditie in Groot Geldermalsen van te maken”, aldus medeoprichter en organisator Rutger van Stappershoef.

RACEFIETS EN GEWONE FIETS
Zaterdag 30 mei kan zowel op de racefiets als op de gewone fiets deelgenomen worden. Er zijn drie verschillende routes uitgezet: 50 kilometer, 100 kilometer en 130 kilometer. Klaas van Leeuwen, voorzitter Wielerronde Rhenoy, vertelt: ,,De 11 Dorpentocht start bij dorpshuis de Betuwe Poort in Rhenoy en gaat vanzelfsprekend weer door de elf karakteristieke dorpen van gemeente Geldermalsen en het omringende landschap. De route van 50 kilometer is ook geschikt voor gewone fietsen. Vorig jaar deden al meer dan veertig deelnemers op de gewone fiets mee om deze afstand te rijden.”

EXTRA AFSTAND
De 100 kilometer route maakt, bovenop de 50 kilometer tocht, een lus door de plaatsen Zoelmond, Asch en ‘Oranjestad’ Buren. En na het rustpunt in Geldermalsen gaat deze route ook door Wadenoijen, Ophemert, Varik, Heesselt en Est. Grotendeels langs rivier de Waal op. ,,Daarnaast is er dit jaar op special verzoek een extra route van 130 kilometer bijgekomen. Deze tocht maakt, bovenop de 100 kilometer route, onder andere een extra lus over de Diefdijk langs de Hollandse Waterlinie, Fort Everdingen, rivier de Lek en dwars door Culemborg.”, vertelt hoofd-routezaken Barto van Soelen.

VERMAAK NA DE TOCHT
Bij terugkomst in Rhenoy zal de Betuwse wielersport- en fietsbeleving compleet gemaakt worden in de bekende finishstraat van de jaarlijkse Wielerronde van Rhenoy. ,,Deelnemers aan de fietstocht finishen in de Dorpsstraat over een echte finishstreep en kunnen zich daarna volop vermaken. Zo is er muzikaal entertainment, een mini-kermis, de ‘Dikke Banden Race’ voor regionale jeugd en een echte wielerwedstrijd. Kortom, een unieke feestelijke fietsdag voor iedereen”, sluit Van Stappershoef af.

Speak Your Mind