Route informatie

Maak zaterdag 30 mei 2015 een prachtige fietstocht door het meest westelijke deel van de Betuwe: de fruittuin van Nederland.
Er zijn 3 verschillende afstanden te rijden:
 50 km100 km en 130 km.

De 50 kilometer route gaat door de 11 karakteristieke dorpen in de gemeente Geldermalsen. De tocht voert over dijkjes van de slingerende rivier de Linge, langs (fruit)boomgaarden, boerenerven, weilanden, grienden en diverse landgoederen, waaronder ‘Mariënwaerdt‘ en ‘Noordenhoek‘. Deze tocht van 50km is (ook) uitermate geschikt voor ‘gewone fietsen’.
Klik hier voor het volledige ‘Routeboek 50km 2015’ (ook handig om uit te printen) 

De 100 kilometer tocht maakt bovenop de 50 kilometer ’11 Dorpentocht’ een extra nostalgische lus door de plaatsen Zoelmond, Asch en Oranjestad Buren, langs rivier de Korne. En na het rustpunt maakt de 100 kilometer route ook nog een extra lus door de plaatsen Wadenoijen, Ophemert, Varik, Heesselt en Est. Grotendeels langs rivier de Waal op.
Klik hier voor het volledige ‘Routeboek 100km 2015’ (ook handig om uit te printen)

De 130 kilometer tocht maakt bovenop de gehele 100 kilometer route een extra lus in het begin van de ’11 Dorpentocht’. Deze lus gaat grotendeels over de Diefdijk langs de Hollandse Waterlinie, helemaal richting het Fort Everdingen, maar ook langs rivier de Lek op en dwars door het historische ‘handelsdorp’ Culemborg. Ook wordt er ter hoogte van Tricht een extra lus gemaakt door het veld.
Klik hier voor het volledige ‘Routeboek 130km 2015’ (ook handig om uit te printen) 

Route 11 Dorpentocht / West Betuwe Tocht

Gepijlde routes:
De drie routes zijn allen uitgezet middels dezelfde route pijltjes, volg deze gele bordjes om op het juiste spoor te blijven:

Routepijlen Betuwse 11 Dorpentocht

Routesplitsingen met borden:
Op vier locaties wordt duidelijk een splitsing van de verschillende routes aangegeven:

Routesplitsingen Betuwse 11 Dorpentocht 2015