Aftellen naar 24 mei

Zaterdag 24 mei is het zover, de eerste editie van de 11 Dorpentocht. De organisatie is er klaar voor en onze prachtige omgeving is er klaar voor. De bloesem verdwijnt langzaam uit het landschap om plaats te maken voor het groen. Over drie weken zal een lint van fietsers met hun gekleurde truien onze omgeving opnieuw een bonte kleur geven. Het voorjaar in de Betuwe is genieten voor iedereen.

De Betuwe is een regio die bekend staat bij de buitensporters, zoals wandelaars en fietsers. Maar juist het deel waar dit het mooiste is, het westen van de Betuwe, zijn grote georganiseerde fietstochten nog steeds uniek. De veldtoertocht ‘de Hel van Rhenoy’, die verreden wordt in hartje winter, is een bekende en goed bezochte rit onder de (regionale) sportieve fietsers. Maar vreemd genoeg werd er nog niet massaal in mei gefietst, in de periode dat onze omgeving op zijn mooist is. De organisatie hoopt op veel deelnemers uit de buurt, maar wil ook graag zijn visitekaartje afgeven aan mensen uit andere delen van het land. Onze routes beperken zich tot de gemeente Geldermalsen en zal meer dan voldoende zijn om bij alle deelnemers een blijvende herinnering achter te laten aan de (West) Betuwe.

Voor het dorp Rhenoy zal de 11 Dorpentocht op 24 mei de aftrap zijn voor de jaarlijkse feestweek, welke op 31 mei ook afgesloten wordt met een wielerevenement: de 34e editie van de wielerronde van Rhenoy. Dit geeft maar weer eens aan hoe verbonden het dorp met de wielersport is. De vrijwilligers en mensen van de organisatie komen voor het grootste deel ook uit dit dorp en zijn hier ook trots op. Het is ook voor de inwoners, en bezoekers die niet zullen gaan fietsen, een evenement om bij aanwezig te zijn. In de middag zal er een voorproefje zijn van de komende feestweek: het Betuws Wielercafé in de feesttent met muziek van Lingesound drive-in en blaaskapel de Papklepels uit Culemborg. Ook kunnen geïnteresseerden hier kennis maken met de wielersport door het bekijken van producten en het bezoeken van een aantal informatieve stands op de wielermarkt, terwijl de fietsers de finish passeren van hun 11 Dorpentocht.

De komende weken komt u via deze website meer te weten over deelnemers aan het Betuws Wielercafé of laten wij u kennismaken met echte Betuwse wielersport. Bezoek daarom regelmatig deze site op weg naar 24 mei!

Feestweek Rhenoy 2014

Speak Your Mind