Geen ‘verzuurde benen’ na 11 Dorpentocht

Zaterdag 24 mei kun je kiezen welke afstand je gaat rijden: 50 of 100 kilometers door het Betuwse landschap van de gemeente Geldermalsen. De afstand is wat vaststaat, maar de snelheid en hoeveel energie je eraan gaat verspillen is aan jezelf. Afhankelijk van je getraindheid, of bereidheid voor het kwellen van je spieren, bestaat er een mogelijk dat je ze krijgt: verzuurde benen. Wie kent het gevoel niet. Alle energie uit je spiervezels gezogen, omdat je zonodig wielercoureur moest spelen met je fietsmaatjes en de gemiddelde snelheid hoger lag dan de vorm waarin je verkeerde…
Op de wielermarkt in de feesttent hebben we hier iets op gevonden, we hebben Martin van den Broek uitgenodigd. Martin is sportmasseur en personal trainer. Hij kan sporters en niet-sporters adviseren over blessures en specifieke klachten, zoals rug- en nekklachten. Martin zal op 24 mei tegen een kleine vergoeding deelnemers masseren in een daarvoor speciaal ingerichte locatie in de feesttent. Je kunt hier na het volbrengen van de 11 Dorpentocht heerlijk ontspannen en ook je benen belonen voor de zojuist geleverde prestatie.
Ook kan Martin je meer vertellen over ‘medical taping‘ en deze indien gewenst aanbrengen. Medical taping is momenteel een veel gevraagde vorm van blessure behandeling door middel van het aanbrengen van tape in de bekende kleurige samenstelling. Ook kom je meer te weten over de door Martin geïntroduceerde ‘Bootcamps‘, die hij sinds kort in de regio verzorgt. Bootcamps hebben niet direct met wielersport te maken, maar zorgen voor een goed getraind en sterk bovenlichaam waarmee je bijvoorbeeld tijdens lange duurritten op de fiets en ’tussensprints’ voor plaatsnaambordjes ook profijt hebt. Vraag het hem maar eens!

Nu al nieuwsgierig geworden? Kijk op: Sportmassage Van den Broek

Sportmassage        Medical Taping

Speak Your Mind