Eerste editie Betuws Wielercafé geslaagd

Zaterdag 6 april 2013 ontmoetten Betuwse bedrijven, organisaties en liefhebbers van de wielersport elkaar tijdens de eerste editie van het Betuws Wielercafé met wielermarkt, georganiseerd door PR-man. Van jong tot oud lieten de aanwezige bezoekers zich onderdompelen in de wielercultuur. Bezoekers met hun fietskleren aan en nieuwsgierige mensen uit de omgeving liepen door elkaar heen om gezamenlijk kennis te maken met de wielersport in de Betuwe.

Het bleek een geslaagde opzet te zijn. Het idee was een toegankelijk evenement neer te zetten voor alle leeftijden en waarbij het ook niet uitmaakte of je nu een fanatieke wielrenner bent, een beginnende fietser of gewoon van fietsen in de Betuwe houdt. Iedereen was welkom en zo werd het ook ervaren door de bezoekers. Vanaf de opening van de wielermarkt om 13.00 uur tot aan het einde om 18.00 uur is de zaal voortdurend gevuld geweest.

Wielermarkt Betuws WielercafeOp de wielermarkt konden de bezoekers de hele middag accessoires, verzorgingsproducten, boeken en complete fietsen kopen en tegelijkertijd advies inwinnen over hun juiste fietsafstelling en de meest optimale fietshouding. Regionale organisaties zoals Stichting Wielerronde Rhenoy en de Stichting Wielerpromotie Rivierenland ontvouwden onder andere hun plannen voor de komende periode; de wielerronde van Rhenoy wordt verreden op zaterdag 25 mei en de West-Betuwe toertochten en Profronde van Tiel vinden 27 en 28 juli plaats. De Nationale Toerfiets Unie informeerde bezoekers over de voordelen van het lidmaatschap en veilig deelnemen aan bijvoorbeeld een toertocht.

Tussen de bedrijven door werd de kennis van de bezoekers getest met ludieke ‘petje op, petje af’ quizzen, met vragen over de bekende wielerklassieker Parijs-Roubaix en het Betuwse wielrennen. De winnaars werden officieel door Miss Rhenoy 2013, Michelle Okkerse, gehuldigd en op een wielerpodium ontvingen zij leuke prijzen. De indrukwekkende verzameling wielershirts waarmee dorpshuis de Betuwe Poort was aangekleed, zorgde voor mooie anekdotes uit de wielersport. En de vele prachtige foto’s uit de Betuwe maakte de sfeervolle entourage compleet.

Bezoekers Betuws WielercafeRond 16.00 uur was het tijd voor een boeiende ontmoeting met Betuwse Alpe d’HuZes deelnemers, gevolgd door een interessant interview met twee Betuwse wielerprofs, Bobbie Traksel en Eddy van IJzendoorn. Speaker Eric Wijnacker wist beide heren hun gevoelens voor de Betuwe uit te laten leggen, alsmede het belang van een dergelijk evenement als het Wielercafé voor de toekomst van de wielersport in deze regio. Bobbie en Eddy werkten graag mee aan ons initiatief. Zij hebben tot dusver al een mooie wielercarrière en willen graag hun kennis en ervaring inzetten om regionale jeugdwielrenners te motiveren en mensen kennis te laten maken met de sport waar ze zoveel van houden. Zij willen een lokaal boegbeeld zijn voor alle Betuwenaren op de fiets.

Het complete aanbod tijdens het eerste Betuws Wielercafé zorgde voor een wielerevenement met een informatieve functie, maar zeker ook voldoende interactie en vermaak. Een visitekaartje voor de wielersport en de Betuwe!

BEKIJK HIER ALLE FOTO’S (Facebook)

Speak Your Mind