Eerste 11 Dorpentocht zeer geslaagd

Vandaag stond gemeente Geldermalsen in het teken van de wielersport. Het Betuws Wielercafé en de Stichting Wielerronde Rhenoy hadden de handen ineen geslagen voor de organisatie van de eerste ’11 Dorpentocht Groot-Geldermalsen’. Vanuit heel Nederland waren er sportievelingen afgereisd naar Rhenoy om 50 of 100 kilometer te fietsen over de mooiste wegen dwars door de elf dorpen van de gemeente Geldermalsen. De 250 deelnemers aan deze officiële toertocht kleurden dit mooie westelijke deel van de Betuwe.

Al vroeg in de ochtend werd het feestterrein naast dorpshuis de Betuwe Poort door de vele vrijwilligers van de organisatie omgetoverd in een professioneel ingerichte start/finish locatie, voorzien van alle gemakken voor de fietsende deelnemers. De eersten druppelden al rond een uur of 8 binnen. Na inschrijving konden zij om half 9 na het officiële startschot van burgemeester Miranda de Vries vertrekken. Door de overige deelnemers en toeschouwers van dit schouwspel aangemoedigd, gingen zij onder de startboog van de Rabobank door de Betuwe in. Rondom de start was het een gezellig samenzijn waar deelnemers en nieuwsgierigen een praatje konden maken, de route konden bestuderen of hun fiets laten controleren op technische mankementen. Om 9 uur was het de beurt aan een bontgekleurd peloton om gezamenlijk te starten aan de tocht van 100 kilometer.

Op het moment dat de eerste deelnemers weer in omgekeerde richting het feestterrein op kwamen rijden, was de feesttent omgebouwd tot een gezellig wielercafé. Er waren stands met diverse producten uit de wielersport, zoals kleding en complete fietsen, deelnemers konden de route terugkijken op een groot scherm en dit alles omlijst met feestelijke muziek en onder het genot van een hapje en een drankje. De deelnemers met verzuurde benen werden door professionele masseurs onder handen genomen en er was een historische collectie wielershirts uit vervlogen tijden uitgestald om te bewonderen. Kortom, met een interessant programma rondom de toertocht was het ook een mooi evenement voor fietsers om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te zijn. Met een flink aantal kilometers in de benen konden alle deelnemers hun ervaringen delen voordat zij weer huiswaarts keerden. Het was een gezellige dag, volop beleving.

De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvolle eerste editie van de 11 Dorpentocht en ziet zeker mogelijkheden voor een vervolg. Ondanks de weersvoorspellingen was het aantal deelnemers boven verwachting en de vele positieve reacties en complimenten waren hartverwarmend. Wordt vervolgd!

Klik hier voor het fotoalbum 11 Dorpentocht 2014

Startschot burgemeester Miranda de Vries
Burgemeester Miranda de Vries geeft het officiële startschot van de eerste 11 Dorpentocht
(foto: Platform Geldermalsen)

Speak Your Mind