600 deelnemers 3e Betuwse 11 dorpentocht

Afgelopen zaterdag 28 mei kwamen rond 7.30 uur de eerste fietsliefhebbers al naar Rhenoy om zich in te schrijven voor de 3e Betuwse 11 dorpentocht. Zij waren er erg vroeg bij, de inschrijving zou om 8.30 uur pas officieel open gaan. Het bleek een voorteken te zijn, er zouden zeker nog een kleine zeshonderd enthousiaste toerrijders volgen. En bij de start zat de sfeer er meteen al goed in, want vrijwel alle deelnemers wilde zich graag met de aanwezige oldtimer fiets van Arie Liefhebber op de startstreep laten vereeuwigen en met een ouderwets belsignaal van start gaan. De zon, een goed gepijlde route en een prachtige omgeving, deed de stemming onder de rijders van de 130, 100 en 50 kilometer routes alleen maar groeien. Ook Arie vertrok op tijd want hij zou op zijn oldtimer fiets (met aanhanger!) de 50 kilometer toertocht afleggen.

“Prachtige tocht!”
Aan de finish werden alle deelnemers door Miss Rhenoy, Hannah van Iterson, en vrijwilligers van de organisatie verrast met een kleine attentie en dé medaille van de Betuwse 11 Dorpentocht, het ‘Zilveren Wiel’. De binnenkomende fietsers, die uit de regio zelf maar onder andere ook uit Zeeuws-Vlaanderen, Groningen, Rotterdam, Apeldoorn, Nijmegen en Zuid-Limburg kwamen, werden muzikaal onthaald door DJ Leander en het zangduo de Partybeukers en zo uitgenodigd om op het overvolle terras van dorpshuis de Betuwe Poort even op adem te komen en na te genieten.

Op de vraag van de microfonist Hans Wennekes, wat men van de tocht vond waren vele deelnemers het eens: “Uitstekend georganiseerde tocht, wat een prachtige omgeving en een super leuk onthaal bij binnenkomst. Complimenten voor de organisatie, we komen volgend jaar graag weer!”. Ook oud-profrenner en sportverslaggever Danny Nelissen, die heel vroeg wilde starten omdat hij die middag nog verslag van de Giro d’Italia moest doen, was zeer te spreken over de toertocht. Vele positieve reacties en recensies stroomden in de avond en dagen erna ook nog binnen op de Facebookpagina van de tocht.

Trots
Voor de oprichters van het eerste uur, Rutger van Stappershoef, Barto van Soelen, Klaas van Leeuwen en Wim van Bruggen, werd hiermee een droom werkelijkheid. Maarten Smid -coördinator inschrijvingen- berichte hen even na half tien ’s morgens dat er al ruim 550 inschrijvingen waren en men toen nog in de rij stond om in te schrijven. Vol trots zei Rutger: “Geweldig dit, om op deze manier onze mooie regio en het fietsen te promoten met een grote feestelijke fietsdag voor jong tot oud. Wat een opkomst en wat een fantastische reacties van de deelnemers, dit is precies waar wij het met zijn allen voor doen. Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors die dit mogelijk maken!”. De vierde editie van de Betuwse 11 Dorpentocht zal plaatsvinden op 27 mei 2017.

Speak Your Mind