Meer fietstochten en events

Bekijk hier welke fietstoertochten en wielerevenementen er nog meer in (of rondom) de Betuwe plaatsvinden. Vrije toertochten, recreatieve tochten, mountainbike tochten, veldtoertochten, wielerrondes en dikke banden races.

Fietstoertochten:

Wielerevenementen:

Wielerronde Rhenoy

Een prachtig wegcriterium, landelijk bekend bij amateur renners en jeugd. Een lastig en snel rondje door dit Betuwse dorpje. Tradiotioneel de afsluiter van de plaatselijke feestweek op de laatste zaterdag in mei.

Info: www.rhenoy.info/sportenvertier/wielerronde.html

Rivierenland Ladies Week

Niet officieel maar al enige jaren komen de sterkste wielrensters van de wereld door de Betuwe tijdens één of meer etappes van de Holland Ladies Tour. De komende editie is er een proloog en een etappe rondom Tiel.

Info: www.sw-rivierenland.nl/rivierenland-ladies-week 

Profronde Tiel

Een traditioneel na-tour criterium met een rijke historie maar pas sinds enkele jaren weer terug op de wielerkalender. Ontmoet de tourhelden tijdens een mooi wielercriterium langs de Waal en door het stadscentrum van Tiel. Daags voor het evenement is er een toertocht die de deelnemers over de Utrechtse Heuvelrug en deels door de Betuwe leidt.

Info: www.sw-rivierenland.nl

Wielerronde Ochten

Een echt Betuws wegcriterium met een rijke historie.

Paasronde Tiel

Een wegwedstrijd voor jeugdrenners tijdens de Paasdagen, georganiseerd door JvR de Batauwers.

JvR de Batauwers

JvR de Batauwers is de wielervereniging voor wedstrijdrijders en wielerliefhebbers uit de regio’s De Betuwe en het Land van Maas en Waal. De wielervereniging is gespecialiseerd in wegwielrennen en cyclocross (het veldrijden). In beide disciplines hebben we jaarlijks in de jeugd afdeling wel 1 of meerdere nationaal kampioenen. Ook de senioren behalen sprekende resultaten. Met uitstekende trainers worden onze renners op dinsdagavond en donderdagavond klaar gestoomd voor de wedstrijden. Wij rijden wedstrijden door heel Nederland; criteriums, klassiekers, omnium’s, noem maar op. Maar bij JvR de Batauwers draait het niet alleen om sportieve prestaties. De nadruk ligt ook om met elkaar plezier aan de wielersport te beleven. Zowel op als naast de baan.

Vanaf 8 jaar kun je al actief de wielersport gaan beoefenen. En het mooie aan wielrennen is dat je dit je hele leven lang kunt blijven doen, zolang je gezond blijft. En daar helpt wielrennen zeker aan mee! Daarom willen wij het wielrennen promoten en ondersteunen in alle leeftijdsgroepen. Heeft u belangstelling? Kom gerust eens kijken of een trainingsavond meedoen en wordt lid.

JvR de Batauwers kan dit allemaal voor haar leden organiseren omdat we gelukkig vele goede vrijwilligers hebben. Deze besteden deels hun vrije tijd om de vereniging te besturen, trainingen te geven, activiteiten te organiseren, wedstrijden mee te organiseren, parkoers mee helpen opbouwen/afbreken en beveiligen, wielerkleding te beheren, kantine te beheren, de communicatie te verzorgen en ga zo maar door.

Info: www.jvrdebatauwers.nl