Dikke Banden Race

Zaterdag 28 mei 2022 organiseert Stichting Wielerronde Rhenoy tijdens de Betuwse 11 Dorpentocht de 40e ‘Dikke Banden Race van Rhenoy’ voor de regionale jeugd in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar. Opzet van deze wedstrijd is om de jeugd deel te laten nemen aan laagdrempelige ‘fietswedstrijden’ op normale fietsen.

Altijd ‘prijs’ voor de kinderen
Bij de Dikke Banden Race van Rhenoy wordt in 5 groepen, geselecteerd op leeftijd (5 en 6-jarigen, 7 en 8-jarigen, 9 en 10-jarigen en 11 en 12-jarigen) een wedstrijd verreden. Dit jaar is er voor het eerst ook een wedstrijd voor kinderen van 2 t/m 4 jaar, deze race wordt op loopfietsen gereden. Het parcours is in het dorp op een veilige plek uitgestippeld en de deelnemers krijgen een valhelm van de organisatie te leen.
De eerste drie kinderen die finishen, mogen het podium beklimmen en ontvangen een mooie beker. En niet alleen de beste jongens en meisjes zullen in de prijzen vallen, alle deelnemende kinderen krijgen leuke attenties van de organisatie!

Inschrijven
Deelname aan de Dikke Banden Race is gratis. Inschrijven kan via de site van Ready2Race of op de dag zelf om 14:00 uur bij de inschrijvingstafel in dorpshuis de Betuwe Poort, Kornelis van Wijnenstraat 1 te Rhenoy. Om 15:00 zal hier het startschot voor de eerste groep gegeven worden.

Voor iedereen wat te doen
De organisatie nodigt iedereen uit om naar de finishlocatie bij het dorpshuis te komen, er is voor elk wat wils. Muzikale entertainment, hapjes en drankjes, een kleine kermis met draaimolen, een springkussen en meer! Alle attracties zijn GRATIS toegankelijk en open vanaf 11:30.

Dikke Banden Race Rhenoy voor jeugd